top of page
Bossen-en-vennen

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Een wandeling door de Oisterwijkse Bossen en Vennen raden wij iedereen aan! Hier is het ene gebied nog sfeervoller dan het andere. Neem bijvoorbeeld het prachtige Goorven - hoewel de naam anders doet vermoeden.

 

Goor betekent hier "moeras". Vroeger werd hier turf gestoken, werk waarvoor vuile handen nodig waren. Nu is het een attractie voor libellen, watervogels - en fotografen.

https://www.bezoekoisterwijk.nl/waar-te-gaan/bossen-en-vennen

Oisterwijkse Bossen en Vennen
kerkhovense

De Kerkhovense Molen

De Kerkhovense molen: een monumentale stenen stellingmolen uit 1895 die nog steeds in gebruik is!

De Kerkhovense Molen
beekse

Beekse Bergen

Prikkel al uw zintuigen tijdens de indrukwekkende safari's bij Beekse Bergen. Bewonder de uitgestrekte vlaktes te voet, kies voor avontuur en neem uw eigen auto, stap in de safaribus voor een educatieve tocht of ontspan tijdens een prachtige boottocht.

 

Elke safari is uniek en u kunt zelf bepalen in welke volgorde u ze onderneemt! Beschikbaar voor u safari per boot, bus, auto of wandelsafari!

Beekse Bergen
sunday

Sunday morning at ekwc

EKWC is een internationaal artist-in-residence en centre-of-excellence voor keramiek. Al meer dan 50 jaar worden kunstenaars, ontwerpers en architecten uit de hele wereld hier ontvangen om te experimenteren met klei. Dit levert bijzondere kunstwerken en technische innovaties op. De resultaten zijn te zien in musea van New York tot Tokio. Het EKWC heeft een openbare ruimte die op werkdagen tussen 9 en 17 uur te bezoeken is en een besloten ruimte die alleen op afspraak, via een rondleiding, voor het publiek toegankelijk is. In de openbare passage kunt u genieten van een heerlijk kopje verse koffie van de branders Rozema en Schijndel. Het is recht tegenover ons hotel!

Sunday morning at ekwc
textile

Textiel Museum

Het Textiel Museum is een dynamisch en creatief werkend museum gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg. Het is de enige plek ter wereld waar textieldesign, kunst, mode, industrieel erfgoed en innovatie samenkomen.

Textiel Museum
depont

Museum De pont

De Pont is een museum voor hedendaagse kunst, gevestigd in een voormalige kamperfoelie in Tilburg. De particuliere collectie omvat nu meer dan 800 werken van ongeveer 75 kunstenaars.

De Pont, een museum voor hedendaagse kunst, ontleent zijn naam aan Jan de Pont, die het initiatief nam tot de oprichting van een stichting "ter stimulering van hedendaagse kunst", die in 1988 een feit werd. Het museum is gevestigd in een voormalige kamperfoelie. De monumentale molen met zijn grote, lichte hal en intieme 'wolzolders' is een heerlijke omgeving voor de vele kunstwerken. De museumcollectie omvat inmiddels meer dan 800 werken van circa 75 kunstenaars, waaronder Marlene Dumas, Anish Kapoor, Thomas Schütte en Bill Viola. Ook worden er jaarlijks een aantal grote en kleine tijdelijke tentoonstellingen gehouden.

Museum De pont
Work-in-brew

KVL brouwerij

Deze opmerkelijke ruimte is ingenieus getransformeerd van een oud ketelhuis van de leerfabriek naar een unieke bestemming waar werk, eten, drinken en een bierbrouwerij harmonieus samenkomen. In deze levendige sfeer kun je een werkervaring ontdekken zoals nergens anders, waar creativiteit en heerlijk eten en drinken hand in hand gaan.

KVL brouwerij
bottom of page